Cilt intrensek (kronolojik) ve extrensek faktörlerle yaşlanmaktadır. İntrensek faktör genetiktir, extrensek faktörler arasında ise güneş ışınları, sigara içimi, alkol tüketimi, kötü beslenme, psikolojik ve fiziksel stress, çevre kirliliği yer almaktadır. Yaşa bağlı yaşlanma genetik programa bağlı olduğundan sonuçları bireysel farklılıklar gösterir ve esas olarak deri incelmesi, kolajen ve elastik liflerde azalmayla karakterizedir. Ekstrensek yaşlanma, ciltte pigment düzensizlikleri (yüzde kahverengi lekeler) ve dermal matriksin bozulması nedeniyle oluşur. Yaşa bağımlı yaşlanmayla ilgili en çok çalışılan hipotezlerden biri; serbest radikal teorisidir. Serbest radikaller ve reaktif oksijen türleri yaşa bağımlı yaşlanmaya neden olur. Mezoterapi ürünlerindeki antioksidan maddelerin yaşlanmayı tersine çevirebildiği iyi bilinmektedir. Bu ürünler hem cildin nem dengesini düzenlerler, hem de fibroblast aktivasyonunu artırarak cilt gençleşmesine katkı sağlarlar.

HANGİ HASTALARA YAPILMALIDIR

  •   Donuk, cansız, yorgun görünümlü cilt
  •  Hafif elastikiyet ve hafif-orta parlaklık kaybı
  •  Sigara içenler, çevre ve güneş hasarlı cilt
  •   Hafif akne (kimyasal peeling ve geleneksel terapilerle birlikte kullanılabilir)
  •  Yağlı, hiperseboreik cilt

Uygulama Sıklığı

Tedavi sıklığı büyük ölçüde hasta uyumu, mali durum ve tedavi öncesi cilt değerlendirmesine bağlıdır. Uygulama için önerilen birkaç tedavi şeması vardır.

1. Tedavi başlangıçta 2 haftalık aralıklarla 3-6 tedavi, her 6 ayda bir idame tedavisi şeklindedir.

2.  Diğer önerilen tedavi şeması 3 ay boyunca ayda bir daha sonra 3-4 ayda bir olacak şekildedir. Eğer hasta daha hızlı sonuç almak isterse ilk 3-4 seans 2 haftada bir gerçekleştirilebilir.

3. İlk bir ay haftada bir kez, sonrasında 6 ay boyunca ayda bir kez, devam tedavisi 3-6 ayda bir olacak şeklinde uygulama önerilmiştir

Tedavi etkinliğinin olması için mezoterapiye 20’li yaşların sonuna doğru başlanması, düzenli aralıklarda tedaviye devam edilmesi gerekmektedir.